2011. március 14., hétfő

húsvéti deko-trend, easter decoration trend

hit: marabou feathers
az idén a marabutoll minden mennyiségben és mindenhol
csillárdíszek










öntapadós kristály ruhadíszek, gyöngyök

szalagok és tortacsipkék
pasztellszinek élénk sárgával és pinkkel







Farsangi jelmezünkről megmentett marabutollainkat
újrafelhasználhatjuk a húsvéti díszítésnél.

2011. március 6., vasárnap

az alapkonyha, the basic kitchen

Egy egyszerű alapkonyhához általában egy 4,80 m falfelületre van csak szükségünk, ha ennél kevesebb áll rendelkezésünkre, sarokbeépítéses megoldást is választhatunk, vagy eloszthatjuk a konyhabútorokat több falfelületen is, általában 3,60 falfelületre a főző-mosogató funkciót és 1,20, vagy 1,80 falfelületre a hűtő-fagyasztó, sütő és kamraszekrény egységét.
Válasszunk olasz standardnak megfelelő korpuszokat. Ezek szélessége 60 cm, illetve ennek többszörösei, 120, 180 cm. Ha tartós, értékálló darabot szeretnénk, akkor csináltassunk asztalossal standardnak megfelelő tömörfa korpuszokat, ezeket tetszés szerinti színűre festhetjük, választhatunk hozzá konyhabútorboltban belsőket, és bármikor lecserélhetjük rajtuk az ajtókat, ha másmilyen megjelenést szeretnénk elérni.
Ha van tehetségünk, kedvünk és időnk hozzá, lapszabászatokban, asztalosipari kellékboltokban kapható elemekből magunk is összeállíthajuk költségtakarékosan az ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelő konyhabútort. Egy boltban általában három vagy több cég kínálatából is választhatunk. Szintén szabadon választhatunk hozzá kiegészítőket, díszléceket fogantyúkat, stb.
Az alapkonyha általában egy hűtő-fagyasztó szekrényből, egy szemmagasságban beépített sütőszekrényből, egy edénytároló fiókos szekrényből, tetején főzőlappal, felette elszívóval, a mosogatógép szekrényből és a mosogatószekrényből áll. Felső szekrényt igény szerinti mennyiségben és magasságban választhatunk hozzá.
Ha nem maradt hely külön kamraszekrénynek, a tartós élelmiszereket a sütő feletti, vagy alatti szekrényrészben is tárolhatjuk.