2011. október 28., péntek

halloween table decor

Halloween table decor
You need vlies clothed table looks like marmor.
Black clothed dinning chairs (or black gothic chairs).
Some black thick paper to cut the fence, raven on fence.
Black round under plate, white cloth servietten, spiders cutted from black paper on servietten.
Clear simply glasses.
Black small branches from local wood or garden.
Two pot of climbing houseleek.
A plastic raven with real feathers.
White paper cutted ghotic crypt form and painted, artificial ivy on crypt, a light behind pierced rose window.
White deco-paper or cloth framed cover the furniture around.
Dark brown flooring carpet, with some artificial snow spots and real branches around. Decorate the pendants some black organza, branches and bat figures hanging on. Enjoy your horrified dinner.

After dinner comes the party-game. 'Haunt in the Garden'. The ladies rambling in the garden, hidden, with candle holder, the lords try to catch, and kiss them. The wear of ladies a grey warm sweater and organza skirt pull over party wear. Lords wear simply dark suit.
Try it.

2011. március 14., hétfő

húsvéti deko-trend, easter decoration trend

hit: marabou feathers
az idén a marabutoll minden mennyiségben és mindenhol
csillárdíszek










öntapadós kristály ruhadíszek, gyöngyök

szalagok és tortacsipkék
pasztellszinek élénk sárgával és pinkkel







Farsangi jelmezünkről megmentett marabutollainkat
újrafelhasználhatjuk a húsvéti díszítésnél.

2011. március 6., vasárnap

az alapkonyha, the basic kitchen

Egy egyszerű alapkonyhához általában egy 4,80 m falfelületre van csak szükségünk, ha ennél kevesebb áll rendelkezésünkre, sarokbeépítéses megoldást is választhatunk, vagy eloszthatjuk a konyhabútorokat több falfelületen is, általában 3,60 falfelületre a főző-mosogató funkciót és 1,20, vagy 1,80 falfelületre a hűtő-fagyasztó, sütő és kamraszekrény egységét.
Válasszunk olasz standardnak megfelelő korpuszokat. Ezek szélessége 60 cm, illetve ennek többszörösei, 120, 180 cm. Ha tartós, értékálló darabot szeretnénk, akkor csináltassunk asztalossal standardnak megfelelő tömörfa korpuszokat, ezeket tetszés szerinti színűre festhetjük, választhatunk hozzá konyhabútorboltban belsőket, és bármikor lecserélhetjük rajtuk az ajtókat, ha másmilyen megjelenést szeretnénk elérni.
Ha van tehetségünk, kedvünk és időnk hozzá, lapszabászatokban, asztalosipari kellékboltokban kapható elemekből magunk is összeállíthajuk költségtakarékosan az ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelő konyhabútort. Egy boltban általában három vagy több cég kínálatából is választhatunk. Szintén szabadon választhatunk hozzá kiegészítőket, díszléceket fogantyúkat, stb.
Az alapkonyha általában egy hűtő-fagyasztó szekrényből, egy szemmagasságban beépített sütőszekrényből, egy edénytároló fiókos szekrényből, tetején főzőlappal, felette elszívóval, a mosogatógép szekrényből és a mosogatószekrényből áll. Felső szekrényt igény szerinti mennyiségben és magasságban választhatunk hozzá.
Ha nem maradt hely külön kamraszekrénynek, a tartós élelmiszereket a sütő feletti, vagy alatti szekrényrészben is tárolhatjuk.





2011. február 28., hétfő

egyszerű dekoratív függönyök, simply and attractive curtains

Ha a az árnyékolást redőnnyel, vagy fatáblákkal oldottuk meg, nincs szükségünk különösebben bonyolult és drága függönyözésre. Egyszerű módokon is nagyon dekoratív hatást érhetünk el, nemes anyagok alkalmazásával.

Ennél az egyszerű függönyözési tervnél a vezetősínt teljesen eltakarja a stukkó. A vezetősín felfüggesztései az ablakok közötti falrész középvonalában helyezkednek el. A függöny anyaga szintetikus módon előállított valódi selyem, mely szép esést és fényjátékot biztosít az anyag felületén. A függöny két szárnyát a falrész előtt is összecsomózhatjuk. Kétféleképpen is megcsomózhatjuk. Vagy összekötjük a két szárnyat, vagy mint a fenti rajzomon is, összefogva csomózzuk össze. A csomózás alatti részt lógva hagyjuk, vagy barokkosan felköthetjük az elkötőkarikákra. Fantáziánktól függően még számtalan lehetőséget tartogat.

Ebben az olasz villában egy teljesen egyszerű, mégis nagyon dekoratív módját választották a függönyözésnek. Karnison fixen rögzített középen kicsit belógatott, szépen redőzött óarany taft drapériával. Színe harmonizál a csillár óarany színével és az empire asztalka aranyozásával. A különböző stílusú, -empire asztalka, art-deco fotelok- bútorok és barokkos vonalvezetésű csillár szép kiegészítője.
Az interior a fehér-arany főszínekre és piros-fekete kiegészítő színekre épül fel. A bükkfa színű parketta teljesen semleges árnyalatot képvisel.

2011. február 25., péntek

A bábos korlát (balusztrád) kültéri stílusos alkalmazása

A ház közvetlen környezetében lévő terek, mint az erkély, terasz és a kert ház körüli része szorosan kapcsolódnak a belső terekhez, hiszen nyáron a teraszt és a  kertet nappaliként, a hálószobából nyíló erkélyt vagy teraszt reggeliző helyként is használhatjuk.
Hogy mediterrán hangulatot varázsoljunk otthonunk köré, annak egyik talán egyik legegyszerűbb módja a báboskorlát, vagy más néven balusztrád jól átgondolt alkalmazása.
Sajnos sok példát láthatunk arra, hogy a nem kellően átgondolt, mértéktelenül, nem a ház arányaihoz illő mennyiségben és formában alkalmazott bábok (baluszterek) inkább zavaros, bántó, mint hangulatos hatást kelthetnek.
Ezért mindig a ház stílusához illő formát válasszunk, lehetőleg csak egy szinten, általában az alsó szinten, funkcióval és mértékkel alkalmazzuk. A felsőbb szintekre hangsúlytalan, könnyed akár modern, vízszintes huzal formájú korlátot tehetünk. Kerüljük a nagyon hangsúlyos, díszes kovácsoltvas elemeket. A helyes arányok megválasztásához kérhetjük építész segítségét, ha saját arányérzékünkben nem bízunk meg teljesen. Az alábbiakban két szép példáját mutatom be a báboskorlát helyes alkalmazásának.

Ennek a jellegtelen elővárosi háznak a teraszát kevés munkával hangulatossá varázsolták, a régi téglafal részleges visszabontásával és mindössze négy-négy, a ház stílusához illő zömök báb (baluszter) beépítésével. A régi téglafal és a balusztrád közötti szintkülönbséget egy-egy könnyed ív hidalja át. A lépcső betonperemei könnyed ívben kifelé kanyarodnak, legömbölyített végükön egy-egy díszgömb. A terasz nyitható napfény ernyője cakkjaival díszítő funkcióval is bír mely helyrebillenti a homlokzat arányait. A nyugodt összbenyomást fokozza a báboknak a vakolattal megegyező kőszürke színe, valamint a terasz semleges, melegfehér egységes kőlap burkolata.
A mészkőelemken sehol nincs éles perem vagy szöglet, gömbölyített élmegmunkálás jellemzi a fehér mészkő előlappal és járólappal készített lépcsőt és a korlát fedlapjait is. A régi téglafalból egy-egy oszlopnak megfelelő darabot meghagytak a feljárat felső végeinél, ezt bevakolták és melegfehér árnyalatúra festették. A mediterrán hangulatot fokozzák a növények és a szabálytalan fehér mészkő lapokból rakott sétaút.
A nyílászárókra nyitható lamellás zsalukat szereltek. Ezek színe szintén melegfehér. Hangulatos és nyugodt kiegyensúlyozott összbenyomás garantálja a kellemes pihenést.

Következő példa ez a szép, tájba simuló, hagyományos stílusban épült mallorcai villa.
A karcsú baluszterekből álló balusztrád keretezi az alsó teraszt és a lejáratot.
Elhatárolja díszmedence formájú úszómedencét a kert végi természeti környezettől.
A támfalak kőrakásának módja visszaköszön a lejárat falának bukolatán ezáltal fokozatos átmenetet képez a lakókörnyezet és a kert között. A terasz világítását a balusztrád oszlopainak tetején lévő gömbformájú Led világítótestekkel oldották meg.
A felső szint mediterrán formájú, szinte pókháló finomságú hangsúlytalan kovácsoltvas korlátelemei nem konkurrálnak a balusztrád hangsúlyos vonalvezetésével, hagyják érvényesülni, csakúgy mint az egyszerű dísztelen oszlopok. A nyugodt, kiegyensúlyozott összképet fokozza a terasz egységes  mázas cotto burkolata. A belső tér beige márvánnyal burkolt, de itt mintázata zavaróan hatott volna az összképben, így ezt a semleges bukolólapot választották. A medence körüli burkolat helyi sárgás mészkő szabálytalan lapjaiból van. A medence burkolata hamvas kék helyi manufaktúrában készült csempe, pereme gömbölyített élű mészkőlapokból van. A vízesés formájú túlfolyó lent a támfalak stílusában készült félkör alakú kútformájú medencébe zuhan alá.  A színek ton-in-ton (ugyanannak a színnek különböző árnyalatai) kerültek összeválogatásra. Kiindulási alap a helyi mészkő sárgás árnyalata volt, hozzá illik a ház intenzívebb sárga árnyalata mely kiemeli a környezetből, de nem hivalkodóan, a cotto burkolat  beige árnyalatú (sárgás rózsaszín), a kovácsoltvas korlát hagyományosan fekete színű, a balusztrád melegfehér.

For mediterrane ambience you can use the balustrade. Be carefully about shapes of balusters suits building style. Use one rather the lowest housing. For upper level choose a light rails.


2011. február 23., szerda

nappali és étkező optikai elhatárolása


Az egy légtérben elhelyezett nappalit és étkezőt  optikailag többféleképpen választhatjuk el. A padlószint-eltolásos megoldást inkább kerüljük, hacsak a ház építészeti megoldása nem hagy más lehetőséget. Balesetveszélyes és a zsúrkocsit sem tudjuk a nappali részhez tolni akadálytalanul. Célszerű, ha a konyha, az étkező és a nappali közvetlen kapcsolatban lehetnek egymással és azonos padlószintjük van. Ennek a sorházi lakásnak a nappaliját három féle optikai módon határoltam el az az étkezőtől.
Az egyik az eltérő plafon magasság. A másik a  megvilágítás módjának különbsége.
Az étkezőben álmennyezetbe süllyesztett,  a természetes fényhez közelálló fényt adó világítótestek vannak. Ezek az étkezőasztal fölött sorban helyezkednek el. A nappaliban alacsony feszültségű vezetéken mozgatható, sárgás fényűek. 
A padlószinten az étkező és a nappali rész közé állított kanapé szolgál határoló elemként.
A nappalit, étkezőt és konyhát egységbe foglalja az azonos burkolat.
Living and Dinning optically divided by different cealing high, different lightning and a sofa.