2011. február 28., hétfő

egyszerű dekoratív függönyök, simply and attractive curtains

Ha a az árnyékolást redőnnyel, vagy fatáblákkal oldottuk meg, nincs szükségünk különösebben bonyolult és drága függönyözésre. Egyszerű módokon is nagyon dekoratív hatást érhetünk el, nemes anyagok alkalmazásával.

Ennél az egyszerű függönyözési tervnél a vezetősínt teljesen eltakarja a stukkó. A vezetősín felfüggesztései az ablakok közötti falrész középvonalában helyezkednek el. A függöny anyaga szintetikus módon előállított valódi selyem, mely szép esést és fényjátékot biztosít az anyag felületén. A függöny két szárnyát a falrész előtt is összecsomózhatjuk. Kétféleképpen is megcsomózhatjuk. Vagy összekötjük a két szárnyat, vagy mint a fenti rajzomon is, összefogva csomózzuk össze. A csomózás alatti részt lógva hagyjuk, vagy barokkosan felköthetjük az elkötőkarikákra. Fantáziánktól függően még számtalan lehetőséget tartogat.

Ebben az olasz villában egy teljesen egyszerű, mégis nagyon dekoratív módját választották a függönyözésnek. Karnison fixen rögzített középen kicsit belógatott, szépen redőzött óarany taft drapériával. Színe harmonizál a csillár óarany színével és az empire asztalka aranyozásával. A különböző stílusú, -empire asztalka, art-deco fotelok- bútorok és barokkos vonalvezetésű csillár szép kiegészítője.
Az interior a fehér-arany főszínekre és piros-fekete kiegészítő színekre épül fel. A bükkfa színű parketta teljesen semleges árnyalatot képvisel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése